Evil gunpowder won´t perish easily

Ni kanske undrar hur det går med D och hans svenskundervisning? Det går sisådär. Eller rättare sagt: extremt lååååångsamt. Men vi kan ändå se små framsteg. Före semestern tog han The Big SFI test. Och missade med ett ynka poäng. Såatteh... Drömmen om att vi ska kunna kommunicera var och en på sitt språk innan vi dör känns lite avlägsen. Jag återkommer om den någonsin blir verklighet.
På tal om att dö tror D inte att han kommer bli äldre än max 70. Vilket är ridiculous och helt obefogat. Det sa jag också till honom, och citerade ordspråket Ont krut förgås inte så lätt. Uppenbarligen låter det inte lika bra på engelska. Eller makes sense. Oh well.
För övrigt är senaste nyinlärda svenska ordet Köksluckor. För att det ser ut som ett fult ord... (Avdelning: Alla sätt att lära sig är bra utom de tråkiga.)
 

I hear the summer's almost gone

Efter den kortaste, regnigaste och blåsigaste semestern ever är jag tillbaka på jobbet. Allt är precis som vanligt. När jag rundade hörnet på vägen dit var Gubben som rastar sin hund och aldrig plockar upp efter sig det första jag såg. Hurra liksom. Åtminstone väljer han nu att gå på grässidan som vetter ner mot ån så förhoppningsvis slipper vi gå på en hundskitskantad trottoar i fortsättningen? Faktum är att hela tillvaron känns som en enda lång snitslad bana där man sorgfälligt försöker undvika att trampa i hundbajs och lönearbete är helt klart överskattat.
Tur att det finns musik. Idag passade söt och skramlig 90-talspop precis till min sinnesstämning.

Diggilo diggilej alla tittar på mej!

Dagens Yay!
För några veckor sedan såg jag en kjol som jag blev förtjust i. Men köpte den inte då, av olika anledningar. Återvände dagen därpå men då var den till min stora besvikelse borta. Idag gick jag dit igen på jakt efter nya jeans. Hittade ett par snygga och gick för att betala.
-Dom där är på rea, sa tjejen i kassan. -Du får två plagg för priset av ett.
Jag som inte ens tittat efter reavaror gick tillbaka för att se om det fanns något jag ville ha. Och där hängde den: Kjolen. Svart med prickar och mycket vidd. Gratis. Me happy now.
 Dagens uppenbarelse. 1
För att stå ut med sommarvärmen köpte vi en aircondition i början av sommaren. Sedan dess har det varit kallt. Nu har jag köpt ett par gummistövlar för första gången i mitt vuxna liv. Och se - idag är första regnfria dagen på evigheter. Märker ni måhända ett mönster här...?
Vad ska jag handla härnäst? Obs, jag är lättmutad.
 Dagens uppenbarelse. 2
Upptäckte först i dag att D, den svurne eurovisionshataren, är anställd av familjen Herrey. Jag kan inte sluta skratta. This made my day.