Fynd från hyllan eller Hur har jag klarat mig hela livet utan den här?

Bokuppsättning kan vara en ren och skär fröjd, Särskilt när man råkar på pärlor som denna, skriven av två bagare som jag barmhärtigt nog låter vara anonyma här.

Det var omslaget som fångade mitt intresse. Först tyckte jag det såg ut som de ligger på en brygga och kikar ner genom ett hål. Sen klarnade sammanhanget och jag såg att de i själva verket står och gömmer sig bakom ett plank och smygkikar på en naken kvinna. Fräscht.
Jag tänkte genast på Astrid 14 som reagerade på en målning utanför skoltoaletten där en man försöker kika in på en kvinna. Jag försöker komma på ett enda sammanhang där man vill ha sextrakasserier förevigat - i marsipanform. Men om Voyeurernas riksförbund vill bjuda på något extra gott till kaffet på årsmötet - look no further!
Jag fortsätter bläddra och ser den ena skapelsen fulare och mer oaptitlig än den andra.
Ett axplock:

Kärlekskrank gris vänslas med tomte på en bädd av - spagetti? "Denna bild är trevlig att se på och drar till sig blickarna. Den ska ge impulser till inköp" . Inköp av en annan kokbok möjligen?


Vem vill se en tomtenisse ligga och skreva på julbordet? Nissen själv ser ut att dö av skam,

En naken Gandalf med nappflaska ska visst föreställa Lucia. Jorå.

Den här bilden kallas Damben med minikjol. Uppenbarligen var det inte så intressant att ge henne överkropp. Eller ett par trosor. Smaklig måltid!

Eller vad sägs om den här scenen, jag citerar:
"Isbjörnarna spelar poker med pelikanen om fisk. De viskar till varandra. Pelikanen vinner allt."
Man undrar ju om de gubbsjuka sockerbagarna överdoserat på marsipan och börjat hallucinera?

Ja kvinnans lott i livet är densamma, det sa farmors mormors mor

När jag gör iordning tidskrifterna på jobbet ramlar det ut en receptfolder från Galbani som jag börjar bläddra i.
På framsidan står det: Moderna Mamman - i full fart. 12 italienska mödrar avslöjar sina recept när det är ont om tid!
Det Moderna i detta sammanhang är att mammorna inte måste tillbringa hela dagen i köket. Nejdå, den Moderna mamman har sina knep för att hinna med matlagningen, även när det är ont om tid på grund av, tja jag vet inte... Förvärvsarbete? Karriär? En gnutta eget liv? Men den Moderna Mamman behöver inte göra avkall på något.
"Giulia, Monica och alla andra har lika svårt att hinna med allt. Men på ett eller annat vis lyckas de ändå servera fantastisk mat varje kväll. Hur?"
Uppenbarligen inte genom att dela hushållsarbetet. Några Moderna Pappor syns nämligen inte alls till. Inga omoderna pappor heller.
Slutsatsen man måste dra av detta är antingen att
1. Pappor har gott om tid att laga mat och behöver inga tips
2. Pappor lagar inte mat över huvud taget
3. Moderna Mammor är alla ensamstående
eller
4. Hej Galbani. 1950-talet ringde och vill ha tillbaka sin kvinnorsyn

Originalupplagan är inte tryckt i det katolska Italien utan i Danmark, 2012. Landet där man bland annat sänder det omskrivna tv-programmet Blachman. Jag avundas sannerligen inte feministerna där...