And I'm pins and I'm needles WOOHOO!

Mot bättre vetande har jag hamnat i en moshpit igen. Sist var Morrissey 2009 i Göteborg. Då lovade jag mig själv dyrt och heligt att aldrig utsätta mig för det igen. Det höll alltså tre år.
I fredags var jag på Way Out West och Blur har sedan länge stått högt på listan över band jag velat se så självklart ville vi stå så långt fram som möjligt. Med min vanliga tur råkade jag naturligtvis hamna bredvid de antagligen mest hjärndöda idioterna i hela publiken. De trodde förmodligen att Blur bara spelade för dem. Åh vad roligt de hade! De hoppade runt, vevade i luften, la armarna om varandra och gungade häftigt fram och tillbaka och då och då försökte de att headbanga. Det var bara det att de inte var ensamma. Vi var ungefär 20.000 andra som stod packade som sillar. Själv fick jag ducka ett antal gånger för att inte bli blåslagen. Vid ett tillfälle skrek jag till han som la armen om sin kompis och därmed körde in armbågen i örat på mig för femtielfte gången: If you don´t fucking move your fucking elbow now I´ll fucking kill you! och rände in min armbåge hårt i hans sida. Jag brukar inte vara våldsam eller hota folk, särskilt inte på engelska, men det var något inom mig som sa enough is enough.
Puh. Jag är nog för gammal för sånt här? Men jag är ändå lite stolt över att jag trots att jag nu har vuxna barn fortsätter vilja hänga på rockfestival och slåss i moshpits. Idag är det Diggiloo-föreställning i Alingsås. Mycket mer passande för min åldersgrupp Men dit får de skjutsa mig i rullstol när jag är så senil och hjälplös att jag inte längre kan göra motstånd. Någonstans får gränsen dras...
Konserten ja. Underbar, loved loved loved it! Och jämfört med Elvispojkarna på Moz-konserter är Blurfansen blyga, stillsamma violer...

Kommentarer :

#1: Sofia

Bra rutet! Lugnade de ner sig? Hoppas!

och oooh vad jag gärna hade velat vara i Gbg och se Blur. Såg den på Roskildefestivalen för iiick 12 år sedan tror jag. Det var mycket bra.

skriven
#2: Hand in glove

Nej jag tror inte de fattade, eller brydde sig. Eftersom vi stod främst hade även säkerhetsvakterna ögonen på dem och sa till ett par gånger utan större framgång. Hursomhelst bestämde jag mig för att de inte fick förstöra min upplevelse och det gjorde de inte heller, i det stora. Jag tror jag kommit upp i den åldern när man börjar ryta ifrån istället för att lida i tysthet. Önskar nästan att jag hade en rejäl handväska att drämma till med som hjältinnan på den här bilden:
http://wwwc.aftonbladet.se/debatt/0010/13/rasism.jpe

skriven

Kommentera inlägget här :