This is England 2012. 1

Lösryckta intryck från en alldeles för kort englandssemester.

Sämst alla kategorier
: Banker
Det kunde börjat bättre. Samma dag vi skulle åka kollade D sitt engelska bankkonto dit han nio dagar tidigare överfört 9000 kronor. Dom fanns inte där. Swedbank bekräftade att pengarna tagits emot och skickats vidare. Engelska banken Halifax påstod att pengarna returnerats till Sverige eftersom transaktionen inte godkänts. D gick tillbaka till Swedbank som förklarade att isåfall hade dom fått ett meddelande om detta. Halifax kontrade nu med att dom aldrig sett pengarna. D var inne på Swedbank fyra gånger (tur att vi bor på tre minuters avstånd!), och ringde upp Halifax´s callcenter fyra gånger, där han dessutom måste dra hela historien igen för varje samtal. Ingen ville hjälpa, ingen ville ta ansvar, bägge skyllde på varandra.
D måste nu betala 500 kronor i spårningsavgift för att bankerna överhuvud taget ska bemöda sig att ta reda på vart dom gjort av hans pengar.
När vi väl kommit fram vägrade Halifax (där D varit kund i 20 år) att ta emot våra svenska pengar, med motiveringen att "det har varit mycket bedrägerier med svensk valuta på senaste tiden". Ursinnig gick D in på Tescos och fick växla där utan problem, men till väldigt mycket sämre växelkurs. Vi fick använda kreditkortet. Och pengarna är i skrivande stund fortfarande någonstans i cyberspace...
Anyway, för övrigt gick allt bra.

Gladast, utan någon som helst konkurrens
Oscar, D´s mammas hund. Eftersom det var mer än ett år (444 dagar) sedan han såg D sist fick han ett fullständigt magnifikt glädjefnatt som varade minst en halvtimme. Vi presenterades oavbrutet med allehanda bollar och ben som han ville att vi skulle kasta. Till slut kollapsade han i en utmattad men lycklig hög på golvet. -Han måste trott att jag helt plötsligt återuppstått från dom döda, sa D.

Prisvärdast
Förutom det allra viktigaste: hälsa på våra respektive döttrar och övrig familj i England, äta engelsk mat och gå på engelsk pub, hade vi ett uppdrag till: shoppa. Eftersom nästan allt är halva priset där jämfört med hemma köpte vi saker som ändå går åt och kunde därigenom spara mycket pengar. Det känns helt ok att go crazy och spendera ca 100 pund på Body shop, när man sparar lika mycket. Ju dyrare desto större besparing liksom. Jag föreslog att vi skulle passa på att shoppa loss på Prada, Gucci och Versace för att spara riktigt stora pengar, men se den gubben gick inte.
Oh well, har jag levt så här länge utan märkeskläder kan jag nog klara mig i fortsättningen också. Vi hade ca 40 kilo packning hem. Det var tungt.

Mysigast
Nejmen hallå, är det inte Olsen Brothers vi har här? Nej, det var en av akterna på Open Mic night på min nya local, Saracens head, där J jobbar. Det blev alltså ingen Fly on the wings of love men det gjorde absolut ingenting.

Fortsättning följer...

Kommentarer :

#1: Anna

Jag brukar kopa en massa skonhetsprodukter billigt pa Superdrug och Boots och posta hem till mamma och syrran!

skriven
#2: Hand in glove

Vi började på Tescos bara för att upptäcka att det var ÄNNU billigare på Superdrugs... Nåväl, efter ett par besök har vi nog lyckats få kläm på vad man ska handla var.

skriven

Kommentera inlägget här :