You had it once but now it's gone.


Det här är Britt Ekland, 69 år. En gång i tiden var hon känd som en jättevacker, blond svenska som blev Bond-brud och gifte sig med Peter Sellers. Tiden går, för Britt som för alla andra. Hon har dock gjort misstaget att försöka operera sig till evig skönhet och ungdom. Det går inte. Det blir bara weird.
Nu vill jag absolut inte håna Britt, till viss del förstår jag henne. Har man byggt hela sitt liv på utseendet är det ju inte konstigt om man försöker klamra sig fast vid det så länge man kan. Hon gör bara vad hon känner hon måste göra i den värld hon lever i.

Det här är Gunn Wållgren, då 69 år. Gunn var en stor svensk skådespelerska och hade många roller på film och teater. Hon var inte ansedd som någon skönhet som ung och fick ofta rollen som "fallen flicka". Det gjorde inget för hon förlitade sig på sin begåvning och intelligens. Hon hade dessutom turen att leva i ett land och en tid där det var ok att åldras naturligt. Och se vilket känsligt, uttrycksfullt och vackert ansikte hon hade, helt utan ingrepp.

Idag är det ännu värre plastikhets. Man kan ju undra hur detta 21-åriga sönderopererade flickebarn kommer att se ut när hon är 69?
(Förresten, vem har bestämt modet med anknäbb och orange ansiktsfärg? Jag har inte träffat någon som tycker det är fint.)

Kommentarer :

#1: deCarabas

Intressant, särskilt i samanhanget kring debatten med kroppshår...

skriven

Kommentera inlägget här :