Ja kvinnans lott i livet är densamma, det sa farmors mormors mor

När jag gör iordning tidskrifterna på jobbet ramlar det ut en receptfolder från Galbani som jag börjar bläddra i.
På framsidan står det: Moderna Mamman - i full fart. 12 italienska mödrar avslöjar sina recept när det är ont om tid!
Det Moderna i detta sammanhang är att mammorna inte måste tillbringa hela dagen i köket. Nejdå, den Moderna mamman har sina knep för att hinna med matlagningen, även när det är ont om tid på grund av, tja jag vet inte... Förvärvsarbete? Karriär? En gnutta eget liv? Men den Moderna Mamman behöver inte göra avkall på något.
"Giulia, Monica och alla andra har lika svårt att hinna med allt. Men på ett eller annat vis lyckas de ändå servera fantastisk mat varje kväll. Hur?"
Uppenbarligen inte genom att dela hushållsarbetet. Några Moderna Pappor syns nämligen inte alls till. Inga omoderna pappor heller.
Slutsatsen man måste dra av detta är antingen att
1. Pappor har gott om tid att laga mat och behöver inga tips
2. Pappor lagar inte mat över huvud taget
3. Moderna Mammor är alla ensamstående
eller
4. Hej Galbani. 1950-talet ringde och vill ha tillbaka sin kvinnorsyn

Originalupplagan är inte tryckt i det katolska Italien utan i Danmark, 2012. Landet där man bland annat sänder det omskrivna tv-programmet Blachman. Jag avundas sannerligen inte feministerna där...

Kommentarer :

#1: cat

Jag blir bara så himla trött och uppgiven. Vad är det som pågår egentligen? Är det några (ett gäng medelålders, heterosexuella gubbar) som har bestämt att det är raka vägen tillbaka till den mörka medeltiden och alla andra bara följer med som snälla små får!?

skriven
#2: handinglove

Eller är det så att vissa över huvud taget inte reflekterat över att världen faktiskt har förändrat sig de sista 20-30 åren, och tycker att de som protesterar mot deras bild bara sysslar med genustrams?

skriven

Kommentera inlägget här :