Jag googlade Rensa ansjovis och hittade en sida med instruktioner. Det gav inte så mycket kan jag säga. Eller så är jag bara kass. Jag försökte lossa på skinnet och ta bort filéerna från benen men dom var så små och det var så halt och äckligt att det mest blev en slemmig fiskmassaker.
Dessutom hade dom ögon. Matta, sorgsna ögon. Jag tycker inte om att se ögonen på det jag ska äta, kalla mig hycklare if you will.
På sidan om ansjovisrensningen stod det: "En del anser att hel ansjovis är den enda äkta sorten. Den smakar lite mer och ser trevlig ut på smörgåsbordet."
Jag undrar bara vad det är för perverterade hemmafrufascister som tycker att det är värt tid och möda att stå och pilla med äckligt fiskgojs på fingrarna istället för att bara öppna en burk och pytsa ner dom i formen?

Dagens glädjeämne: Vitsippor. Äntligen är det vår!
Har tagit ut Frestelsen från ugnen nu. Den ser fin ut, trots allt :)
skriven